ĪSTENOTS VASARAS SKOLAS PASĀKUMS JAUNATNES JOMAS DARBINIEKIEM

Viena no projekta “Kokneses jauniešu biedrības ATSPĒRIENS” aktivitātēm ir Vasaras skola “Pacelt spārnus” jaunatnes jomas darbiniekiem, kura norisinājās no 14. – 17.septembrim, viesu namā Rancho Randevu, Koknesē.
Pirmajā dienā dalībnieki ar interesi piedalījās nodarbībā par personības tipiem un DISC metodi, ko vadīja Dace Briede – Zālīte, Jauniešu akadēmijas „Pacelt Pasauli” dibinātāja un vadītāja. Dienas otrajā daļā mums pievienojās Ilze Skuja, Laura Šteina un Elīna Meinarte no labdarības organizācijas Palīdzēsim.lv ar savu pieredzes stāstu par dalību dažādos projektos, pienākumu sadali, aktivitātēm un finansējuma piesaisti savai darbībai.
Otro dienu sākām ar enerģisku rīta vingrošanu fizioterapeites Janīnas Grinsones – Veldes vadībā. Turpmākā diena pagāja iedvesmas pilnās radošās nodarbēs  Rotu meistare Ieva Minde (FB lapa Ugu&Uga)  mācīja dalībniekiem  izveidot pašiem savas rotas, savukārt Ieva Ūtēna  vadīja gleznošanas meistarklasi  “Pilsdrupas eļļā un akvarelī”.
Vakara noslēgumā pie mums viesojās Ilze, Ramona, Oskars un Aladdin no  Radošās apvienības jauniešiem “TREPES”. Diskutējām par Eiropas Solidaritātes korpusa projektu ieviešanu un dažādiem jautājumiem saistībā ar  NVO darbību. Vakariņas aizvadījām omulīgajā Rīta putnu saimniecībā, kur baudījām saimnieku Bruno un Baibas viesmīlību un cienastus.
Piektdienas dienu aizvadījām aktīvās diskusijās un debatēs  par darbu ar jaunatni ar pašvaldības pārstāvjiem Kokneses jauniešu biedrības darbības  stratēģijas  izveidei. Šajā pasākuma daļā strādājām komandās moderatora Rinalda Rudzīša vadībā. Dienas izskaņā noslēdzošā aktivitāte bija biedrības “AVANTIS” vadītājas Ilonas Bičevskas prezentācija par sponsoru piesaisti un praktiskie padomi darbā ar jauniešiem, finansējuma piesaisti projektiem un aktivitātēm.
Vasaras skolas noslēdzošā diena iesākās ar apzinātības treniņu, ko vadīja nodarbību vadītāja un Kokneses jauniešu biedrības valdes locekle Ieva Ūtēna. Pēc refleksijas un pasākuma izvērtēšanas sekoja atvadas dalībniekiem ar domu pēc iespaidu un ieteikumu apkopošanas nākotnē veidot līdzīgus pasākumus ar mērķi mazināt izdegšanu jaunatnes jomas darbiniekiem, veicināt personīgo izaugsmi un sniegt ieskatu jaunās darba metodēs ar jauniešiem, veicināt savstarpējās sadarbības iespējas jaunatnes jomā iesaistītajiem speciālistiem, sniegt savstarpēju neformālu atbalstu sarunās.
Vasaras skola ir pilotprojekts, lai attīstītu biedrības sniegto pakalpojumu piedāvājuma klāstu.
Sirsnīgs paldies visiem dalībniekiem par aktīvo līdzdarbošanos, lektoriem Ilonai Bičevskai, Dacei Briedei-Zālītei, nodarbību vadītājiem Ievai Mindei, Ievai Ūtēnai, Janīnai Grinsonei-Veldei, organizācijām “Radošā apvienība jauniešiem TREPES”  un “Palīdzēsim.lv” par pieredzes stāstiem!
Paldies Renāram Lipenītim no SIA “Jinns” par video uzņemšanu un Kārlim Ieviņam (@Ievinsvisuals) par foto materiālu!
Seko Kokneses jauniešu biedrības aktivitātēm https://www.facebook.com/YouthSocietyOfKoknese

Pasākums īstenots projekta “Kokneses jauniešu biedrības atspēriens” ietvaros, ko finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”. Par pasākuma saturu atbild biedrība “Kokneses jauniešu biedrība”.

Projekta mērķis ir veicināt Kokneses jauniešu biedrības atpazīstamību un jauna publiskā tēla izveidi, kā arī uzsākt saimniecisko darbību organizācijas ilgtspējas nodrošināšanai. 

Informāciju sagatavoja:
Kokneses jauniešu biedrība
Biedriba.kjb@inbox.lv, mob: +371 22179143

Picture

Leave a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *